Hele historien

Erik Bergs inntreden som medeier av Hustadvika Havhotell på Storholmen i Farstad var resultatet av rene tilfeldigheter, og dette ble starten på hotell-eventyret tilbake i 1999/2000. Idéen om å bygge opp en hotellkjede begynte å ta form etter oppkjøpet av Hotell Bjorligard på Bjorli, og denne tankegangen kulminerte i grunnleggelsen av Classic Norway AS høsten 2023.

I begynnelsen var selskapets fokus rettet mot Møre & Romsdal, men med tiden ekspanderte de nasjonalt ved å kjøpe opp hoteller og rorbuanlegg i Lofoten. Denne ekspansjonen ble tydelig markert da de ervervet Strand Hotell Fevik og Refsnes Gods. I dag teller hotellkjeden hele 24 unike overnattingssteder, inkludert historiske hoteller, herskapelige gods, boutiquehoteller, rorbuer, havstuer, og til og med et sjarmerende fyr på Flatflesa.

Classic Norway Hotels har en vekststrategi, men de legger likevel stor vekt på å sikre stabil og lønnsom drift. De opererer hotellene gjennom ulike avtaler, inkludert leieavtaler, management- og franchiseavtaler, mens Classic Norway Eiendom eier og forvalter egne hotelleiendommer.

I begynnelsen besto Classic Norway kun av to hoteller: Hustadvika Havhotell og Bjorligard Hotell. Etter hvert som tanken om å utvide porteføljen med flere unike hoteller som reflekterte regionens mangfold modnet, begynte de å kjøpe, bygge og utvikle flere eiendommer som passet inn i deres konsept.

Classic Norway’s historie med oppkjøp inkluderer Håholmen Havstuer i Averøy kommune, et sjarmerende fiskevær med røtter tilbake til 1700-tallet, tidligere eid av den kjente eventyreren Ragnar Thorseth. Deretter ble Ona Havstuer, Finnøy Havstuer og Molde Fjordstuer en del av porteføljen i 2006.

Angvik Gamle Handelssted, en perle ved Tingvollfjorden på Nordmøre, ble restaurert og åpnet i mai 2007, og tilbyr 37 rom med en perfekt balanse mellom luksus og en hjemmekoselig atmosfære. Året etter, i mai 2008, ble det ærverdige Hotell Utsikten i Geiranger kjøpt, en gjestfrihetsskatt som har ønsket gjester velkommen siden 1891.

I 2013 ble Henningsvær Bryggehotell og Nyvågar Rorbuhotell i Lofoten kjøpt. Etter ett års bygging åpnet det nybygde Valldal Fjordhotell sommeren 2016. Senere, i mars 2017, ble Strand Hotel Fevik en del av Classic Norway Hotels-kjeden.

Classic Norway Hotels er både ydmyke og stolte over å ha ervervet ærverdige Hotell Refsnes Gods, med en historie som går tilbake til 1767. Dette herskapelige godset, tidligere eid av David Chrystie, ligger på Jeløya utenfor Moss.

Gloppen Hotell ble en del av kjeden i 2018, og Sagafjord Hotel fulgte etter i januar 2020, perfekt i tråd med Classic Norway Hotels’ fundament av natur, kultur og historie.

Den 2. januar 2021 ble Grand Hotel på Åndalsnes en del av porteføljen gjennom et «joint venture» mellom Classic Norway Hotels og Romsdalen AS, eid av Norsk Reiseselskap, Rauma kommune og Fjord Tours Group.

Etter omfattende renovering kunne boutiquehotellet Aksjemøllen midt i Lillehammer sentrum gjenåpne, med hotelldirektør Hanna Stenberg som ønsket gjestene velkommen.

Et av de nyeste tilskuddene i kjeden er Å Rorbuer, som ble en del av Classic Norway Hotels 1. mars 2023. Dette rorbu-anlegget ligger i det tradisjonelle fiskeværet Å, helt i enden av Lofotens mest dramatiske landskap. På våren ble det også inngått en franchiseavtale for driften av Dreges Hotell, med planer om omfattende renovering som forventes å være fullført i løpet av 2024.

Sommeren 2024 åpner hotellkjedens største satsing noensinne i hjertet av det sjarmerende Henningsvær, Lofotens stolte fiskevær. Her bygger de en ny destinasjon som hyller nasjonal kulturarv, inspirert av historie og arkitektur, og skaper et hotellkompleks som er en hyllest til fortiden og en invitasjon til fremtiden.

Classic Norway Hotels fortsetter å skape uforglemmelige opplevelser for gjestene sine i disse unike omgivelsene.