I 2024 ble Håvard Onsøyen kåret til Norgesmester i kokkekunst og utnevnt som kaptein for det norske kokkelandslaget. En imponerende prestasjon – men det er ikke konkurransearenaen som står i sentrum når han nå samarbeider med Classic Norway Hotels.

Håvard jobber i dag som freelancekokk gjennom sitt eget firma, og tar kun på seg prosjekter han virkelig tror på. At han nå har valgt å samarbeide med Classic Norway Hotels, handler om felles verdier: lokal forankring, ekte matglede og formidling med dybde.

«Jeg brenner for å løfte det lokale. Når vi bygger matopplevelser sammen med folk, råvarer og historier fra stedet, får maten en helt annen verdi – og det gjør noe med både kokkene og gjestene,» sier han.

Fra konkurranse til kjøkkenbord

Med seks førsteplasser og flere topplasseringer i nasjonale og nordiske kokkekonkurranser, har Håvard bygget opp en solid merittliste. Men han mener konkurransene først og fremst har gjort ham til en bedre formidler.

«Du lærer å se helheten. Smak og teknikk, ja – men også historie, bærekraft og opprinnelse. Alt henger sammen. Det har lært meg å formidle maten på en måte som gjør den forståelig og relevant – både for fagfolk og for gjestene.»

Håvard er i dag en del av det norske kokkelandslaget (senior), som skal representere Norge i verdensmesterskapet i Luxembourg i 2026.

Gjesteopptredener med smak og mening

Gjennom sitt firma gjør Håvard gjesteopptredener på utvalgte kjøkken. I mai var han innom Molde Fjordhotell – stedet der han som 17-åring tok sine første steg som kokk.

Nå er han tilbake med ny innsikt og stor formidlingskraft, og samarbeidet med Classic Norway Hotels kan på sikt utvides til flere steder i kjeden.

«Det som gjør dette meningsfullt, er at det er lokalt forankret. Når jeg jobber sammen med hotellets egne kokker og lokale produsenter, blir det ekte. Da setter vi ikke bare mat på bordet – vi forteller en historie.»

Et samarbeid som kan vokse

Samarbeidet mellom Håvard og Classic Norway Hotels startet med et gjestespill – men dialogen fortsetter. For begge parter handler det om mer enn én middag. Det handler om å utvikle noe sammen, med felles verdier i bunn: lokal tilhørighet, håndverk, kunnskapsdeling og lidenskap for det gode måltidet.

«Jeg jobber som freelancekokk nettopp fordi det gir meg frihet. Frihet til å velge samarbeid jeg tror på, med folk som ønsker å gjøre noe ekte. Og det kjenner jeg at vi gjør her,» sier Håvard.

Classic Norway Hotels er stolt samarbeidspartner

Hos Classic Norway Hotels er vi stolte av å samarbeide med Håvard Onsøyen – ikke bare som mesterkokk, men som menneske, formidler og inspirator.

«Håvard er faglig sterk, engasjerende og lokalt forankret. Han representerer mye av det vi ønsker å være som hotellkjede – ekte, jordnære og kvalitetsbevisste. Det at han startet sin reise på ett av våre hoteller, gjør samarbeidet ekstra meningsfullt,» sier Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør i Classic Norway Hotels.

Samarbeidet gir ny energi til hotellkjøkkenene våre, og det inspirerer både kokker og lærlinger. For gjestene betyr det matopplevelser som setter spor – langt utover det som ligger på tallerkenen.

Følg med på classicnorway.no og haavardonsoyen.no for popup-middager og andre samarbeidsprosjekt og matopplevelser vi skaper sammen.

Følg @haavardonsoyen på Instagram for innblikk i prosjektene hans og lidenskapen for ekte matopplevelser, eller ta kontakt direkte: haavons@outlook.com | +47 47 48 54 32